Hoofdstuk 8 : WinDi Browser

Eerst en vooral moet u het programma Internet Explorer 5.0 (minimum) van Microsoft installeren zodat WinDi Browser correct werkt. WinDi Browser gebruikt namelijk enkele functies van Explorer 5.0. Dit geeft twee belangrijke voordelen : enerzijds de compatibiliteit, anderzijds de gelijktijdige evolutie van WinDi Browser en Explorer… WinDi Browser is echter geen nieuwe browser, wel een aanvulling op de Internet Explorer van Microsoft ! Voor meer informatie over deze integratie kan u de website van Microsoft bezoeken op deze pagina:

http://msdn.microsoft.com/workshop/browser/reusebovw.asp

Dankzij WinDi kan u op Internet surfen en tergelijkertijd onmiddellijk een begripshulp in 6 talen gebruiken… Dit programma werkt namelijk vanuit de 7 beschikbare talen in WinDi naar de 6 andere talen.

Stel dat u een website bezoekt (die van de NASA in dit voorbeeld) en dat u een woord of een zin niet verstaat...

Hoe kan deze toepassing u helpen ?

Op een zeer eenvoudige manier in 3 stappen !

  1. Selecteer het woord of tekst dat u wenst te vertalen.
  2. "Drag and Drop" uw selectie of gebruik de "klembord"-functie om ze in de zone " te vertalen tekst " aan te brengen.
  3. Selecteer de bron- en doeltalen en klik de zwarte pijl aan of druk op de "Enter" toets.

Voor ieder woord in uw selectie zal u een of verschillende vertalingsvoorstellen uit de WinDi Woordenboeken krijgen.

Deze toepassing maakt een uitgebreide opzoeking die een beroep doet op een taalkundige ontleding om de "root"-woorden terug te vinden en de vertalingen die het waarschijnlijkst zijn… U zal zo de betekenis van een zin makkelijker begrijpen !

Deze krachtige functie kan met of zonder "verbindingslijn" gebruikt worden. U kan ze gebruiken telkens als u ze nodig heeft vanuit elke Windows-toepassing : importeer het woord of de tekst in de Browser om onmiddellijk een doeltreffende vertaalhulp te krijgen (bijvoorbeeld bij het opstellen van een E-mail).

WinDi Browser is ontworpen voor Windows 9x / NT 4 / 2000.

8.1 Bijzonderheden van deze functie

Deze functie geeft een directe toegang tot de grammatica en de vervoeging. In de pagina waar de voorgestelde vertalingen verschijnen, zal u een "Vervoeging"- of "Grammatica"-link zien verschijnen telkens als deze functies beschikbaar zijn.

WinDi Browser biedt dezelfde functies als een traditionele browser : u kan de voorafgaande en volgende pagina's bezoeken (knopjes "pijl naar rechts" en "pijl naar links"), u kan de toegang tot een pagina onderbreken ( knopje "stop"), dezelfde pagina opnieuw laden ('knopje "herbeginnen") en u kan ook de lopende pagina afdrukken (knopje"printer"). U hebt ook toegang tot het WinDi-Menu. Met het "schaar"-icoontje kan u de inhoud van de zone " te vertalen tekst " uitwissen.

_________________________________________________________________

Logo
Inhoudsopgave.

Bezoek onze Website : http://www.windi7.com